O električnih kolesih

V medijih se o električnih kolesih veliko govori, a malo pove. Ni ga kolesa, ki ga ne bi mogli predelati v električno. Tako se lahko lotimo mestnih, treking, kros in zložljivih koles. Ob tem velja spomniti še na rolke in skiroje, ki jih prav tako lahko dobimo v električni različici. Na naši spletni strani izveste skoraj vse, kar morate vedeti o električnem kolesu. Če smo na kaj pozabili, nas vprašajte.

Zametki in prvi resnični poizkusi električnih koles segajo v zadnje desetletje 19. stoletja. Ravno na zadnji dan leta 1895 je Ogden Bolton ml. patentnemu uradu v Ameriki prijavil električno kolo.

Lahka električna vozila Pedelec

Električna kolesa

Med lahka električna vozila (LEV) uvrščamo eno ali večsledna vozila do 250 kg, med katera spadajo:

  • pedelec
  • e–bike
  • e–scooter
  • električni vozički
  • giroskopska vozila (Segway)
  • roboti
  • športna oprema

Izraz električno kolo vključuje pedelece in e–kolesa. Pedeleci so kolesa pri katerih pospešujemo izključno z P.A.S. senzorjem kateri je v pedalih, e–kolesa pa pospešujemo z ročico—neodvisno od pedal. Električna kolesa ne smejo presegati 25 km/h in 1000W. Skuterji in mopedi sodijo v kategorijo do 45 km/h in maksimalno 4 kW. Izkoristek motorja ni tako pomemben, kot končni izkoristek do podlage.

Električna kolesa spadajo med energetsko visoko učinkovita vozila prihodnosti. Če vam ni vseeno za okolje, je električno kolo vozilo, ki ga morate imeti.

Ponazoritev sestave električnega kolesa

Baterija LiFePO4

Kontrolni prikazovalnik 30–60–90%

Ponazoritev sestave električnega kolesa

PAS senzor

Krmilnik motorja

Motor Wheel–In

Več o sestavi oz. nadgradnjah za električno kolo, si lahko preberete tukaj.

Oglejte si našo ponudbo električnih koles!